Wreck Diving

Scufundarile la epave (wreck diving) reprezinta pentru multi scafandri atractia numarul unu in scuba diving. Cunoasterea epavei (adancimea, pozitia in care se afla pe fundul apei, forma si particularitatile ei, repere, conditiile de mediu, etc) este esentiala in realizarea unui plan de scufundare viabil. In cadrul cursului de Advanced Open Water (NAUI Advanced Scuba Diver) elevul invata notiunile de baza necesare wreck diving-ului.

De cele mai multe ori, tragedia naufragiului poate fi „citita” prin explorarea epavei scufundate. „Ascunse” in adancul apelor, epavele isi dezvaluie adevarata poveste exclusiv scafandrilor. Fie ca vorbim de fotografiere, masuratori pentru identificare si marcare, lucrari de conservare, lucrari de documentare sau pur si simplu vizitare, satisfactiile wreck diving-ului sunt imense.

In ultimul timp, interesul pentru epavele din Marea Neagra a devenit tot mai crescut. In apele teritoriale romanesti se pot explora atat epave din Al Doilea Razboi Mondial (Ex. vasul Arkadia, submarinul SC 213) cat si epave din timpurile noastre. Una dintre cele mai recente epave este Medy, scufundata in septembrie 2010. Scufundarile la epave reprezinta un capitol important pentru ScubaTeam.