Scuba Diving

Inca din cele mai vechi timpuri, albastrul adancurilor a atras exploratori din intreaga lume. Limitarile scufundatorilor din trecut erau impuse in primul rand de rezerva de aer. Primele scufundari se faceau fie in apnee, fie cu aer pompat de la suprafata printr-un tub. Fie ca vorbim de scoaterea fragmentelor de corali, vanatoare subacvatica sau cercetari de interes militar, aparitia aparatelor subacvatice autonome de respirat a dus la o dezvoltare fara precedent a scufundarilor.

Termenul de Scuba Diving este format din acronimul S.C.U.B.A. (explicat mai jos) si cuvantul Diving (scufundare). In momentul de fata acronimul S.C.U.B.A. este folosit de aproape intreaga comunitate a scafandrilor ca si cuvant de sine statator.

S.C.U.B.A. = Self Contained Underwater Breathing Apparatus

Montarea detentorului pe o unitate SCUBA

Folosirea  unitatilor scuba (aparat autonom subacvatic pentru respirat) a dus la dezvoltarea unei noi ramuri in scufundari, si anume, scufundarile recreationale. Putem spune ca Scuba Diving-ul a deschis orizonturi noi iubitorilor de aventura, fauna marina, exploratorilor, fotografilor si multor altor entuziasti. Daca nu cu foarte mult timp in urma, posibilitatea de a face scufundari era rezervata doar celor cu bani sau scafandrilor comerciali, in zilele noastre aproape oricine se poate bucura de aceasta experienta. De cele mai multe ori, limitarile noastre in scuba tin mai mult de vointa si nu de latura materiala. Chiar daca principiile de baza au ramas aceleasi, odata cu dezvoltarea tehnologica au evoluat si echipamentele folosite in scufundari. In momentul de fata exista numerosi producatori care pot sa ofere o gama larga de echipamente si accesorii, menite sa multumeasca si cele mai exigente gusturi.