Thassos

Insula Thassos se afla in partea de nord a Marii Egee. Strabatuta de un drum de coasta care leaga cele mai importante statiuni ale insulei, Thassos se afla la aprox. 35 minunte de mers cu feribotul, cu plecare din Keramoti. Tavernele primitoare, cazarea accesibila ca pret, plajele dintre cele mai variate si apele limpezi, fac din Thassos un punct de real interes pentru foarte multi turisti. Insula este renumita pentru productia de mirodenii, uleiuri si miere. Unul dintre cele mai importante muzee se afla in Limenas (Muzeul de Arheologie).

  • Localizare: Marea Egee, Grecia, insula Thassos (Θάσος).
  • Cai de acces: feribot din Keramoti (Κεραμωτή) sau Kavala (Καβάλα), circa 640 km departare de Romania (vama Giurgiu/Ruse).
  • Cazare: pensiuni si hoteluri raspandite pe toata coasta insulei.
  • Tipul scufundarii: scufundare din mal sau din barca.
  • Brevet recomandat: incepand cu NAUI Scuba Diver.
  • Recomandari: pentru acces rapid la zonele interesante de scufundare se prefera scufundarile din barca.

Vizibilitatea foarte buna in apa si fauna marina sunt motivele pentru care an dupa an creste numarul scafandrilor care viziteaza insula Thassos. Exista mai multe centre de scufundare care pot sa ofere pachete avantajoase celor interesati de scuba diving. Doua dintre cele mai mari se gasesc in Potos (Ποτός). Pentru cei care nu au facut niciodata scuba diving, conditiile de scufundare de aici sunt perfecte pentru Discover Scuba. Apa limpede si calda, fauna bogata (caracatite, sepii, stele de mare, morene, caluti de mare, etc) si nu in ultimul rand preturile accesibile, fac din Thassos o locatie vizitata anual de catre scafandri ScubaTeam.