Nemo 33

Bazinul „Nemo 33” este cel mai adanc bazin de scufundari din lume destinat publicului larg. Avand o adancime record in ceea ce priveste bazinele acoperite, „Nemo 33” atrage scufundatori de pe intreg mapamondul. Personajul din spatele conceptului si realizatorul vastului proiect se numeste John BEERNAERTS, un impatimit al scufundarilor.  Se spune ca intrega idee a plecat de la dorinta lui John Beernaerts de a recrea artificial conditiile de scufundare intalnite in Bora Bora (ape albastre, limpezi, calde).

  • Localizare: Belgia, Brussel

 

  • Cai de acces: de la aeroportul Charleroy se ia autobuzul pana la Gare du Midi (Zuid Station). Din locul unde opreste autobuzul se ia tramvaiul nr. 4 pana la capat (Carrefour). Se continua pe jos cam 50m in sensul de mers al tramvaiului. Pe dreapta intalnim Nemo33.

 

  • Cazare: in vecinatatea Gare du Midi se gasesc unitati de cazare cu un raport pret/servicii acceptabil.

 

  • Brevet recomandat: Advanced Open Water

 

  • Recomandari: pentru folosirea unui dulapior personal incuiat, in vestiar trebuie sa aveti o moneda de 50 eurocenti. Incercati sa va orientati in alegerea detentoarelor noi.

 

 • Observatii: buteliile sunt de 12 l si sunt incarcate la ≈180 bari. Scufundarea in sistem buddy este obligatorie.

Bazinul este format din mai multe platforme. Putul principal are o adancime de 33 m. Putul secundar are o adancime de 10m.In partea superioara, in zona platformei de 10 m exista doua camere, una imita interiorul unei pesteri, iar cealata pe al unui submarin. In aceasta zona tavanul scufundat formeaza clopote de aer in care se poate respira liber. Geamurile montate pe peretii bazinului, sub apa, permit persoanelor din restaurant sa urmareasca activitatea scafandrilor aflati in imersiune. Atmosfera creata in acest fel aduce mereu zambetul pe buze personajelor din ambele parti ale zonei vitrate. Intreg echipamentul este pus la dispozitie de catre „Nemo 33”.

www.nemo33.com