Kiten – Bulgaria

Aparent este o locatie destul de departata de Romania in general, de Bucuresti in special. Numai aparent. Realitatea este ca, statiunea Kiten este numai cu 80 km mai departe decat celebrul Tyulenovo. Peisajul, atat cel subacvatic, cat si cel terestru, clima – mai calda decat in Romania, oferta de cazare si masa, fac ca aceasta distanta suplimentara sa merite efortul. Nu este vorba numai de Kiten, ca si statiune, toata coasta de la Sozopol inspre sud are aceleasi caracteristici din punct de vedere al scufundarilor. Apa se tulbura cu mult mai greu decat in nord, vizibilitatea este mult mai putin afectata de vantul de nord.

  • Localizare: Cel mai important punct de intrare in apa este situat in Marina Kiten.
  • Cai de acces: Se intra in Marina Kiten pe drumul de access catre hotel Marina. Se ocoleste hotelul prin stanga si dupa cateva sute de metri ajungem in fata unui dive center. Sunt doua posibilitati de intrare, prin stanga sau prin dreapta digului.
  • Cazare: Oferta de cazare si masa este foarte bine sustinuta, preturile sunt mici, serviciile excelente. Exista mii de hoteluri si pensiuni raspandite pe coasta.
  • Brevet recomandat: NAUI Scuba Diver
  • Este un loc foarte bun pentru incepatori, din fata de la dive center, se fac doua trasee, unul de adancime mica, foarte spectaculos prin culori, flora si fauna in stanga, ocolind digul, al doilea drept inainte, traversand golful din fata. Acest al doilea traseu, de o adancime mai mare este foarte recomandat pentru cursurile de scafandri avansati.
  • Observatii: De evitat sezonul estival, aceste statiuni sunt foarte aglomerate. Lunile Mai, Iunie si Septembrie sunt cele mai recomandate pentru vizita.