Cursuri

Pregatirea teoretica si practica a unui scafandru este esentiala in scufundari. Absolvirea  unui curs de brevetare este unul dintre primii pasi ce trebuie urmati de catre cineva care vrea sa devina scafandru. Pe durata cursului, aplicantul deprinde cunostintele teoretice si practice necesare efectuarii unei scufundari. Urmand un curs de brevetare recunoscut international, elevul primeste un brevet acceptat in intreaga lume.

N.A.U.I. – National Association Of Underwater Instructors, este una dintre cele mai importante si respectate  asociatii de certificare a scafandrilor. Fondata in America  in 1959, NAUI urmareste cu strictete standardele inalte de brevetare pe care le detine, fapt care a dus la certificarea de scafandrii foarte bine pregatiti la nivel mondial. Recunoscuta pentru seriozitatea si calitatea sistemelor educationale implementate, NAUI ofera prin intermediul instructorilor sai, un background foarte generos tuturor celor care doresc sa faca scufundari intr-o maniera educata si pro-siguranta. Instructorii NAUI din cadrul ScubaTeam pun la dispozitia membrilor posibilitatea de a se certifica alaturi de una dintre cele mai mari agentii din lume.

    •   NAUI Scuba Diver. Este un curs de initiere in scufundari. La finalizarea pregatirii, elevul primeste un brevet (card) recunoscut international care atesta cunostintele teoretice si practice dobandite. Scafandrul este certificat sa se scufunde la adancimi de pana la 18 m fara supraveghetor. Normele de certificare sunt conform standardelor internationale NAUI.
    •    NAUI Advanced Scuba Diver. Reprezinta un curs avansat de pregatire cu o dinamica si evolutie deosebita. Tehnicile de scufundare invatate sunt mult mai elaborate, ele practic pregatind scafandrul pentru trecerea „barierei” de 18 m adancime. Printre elementele invatate se numara: navigatia complexa, cautare si recuperare, scufundare de noapte, scufundare de adancime, scufundare la epava, siguranta si  prevenirea accidentelor, etc.  Normele de certificare sunt conform standardelor internationale NAUI.
  • NITROX (Enriched Air Nitrox Diver). EANx este un curs-specialitate, destinat celor care doresc sa se scufunde cu amestecuri imbogatite in oxigen. Popular in randul scafandrilor care au nevoie sa-si prelungeasca timpul de imersiune. La finalizarea cursului, scafandrul poate sa foloseasca aer cu o concentratie a O2 de maxim 40% (EAN40). Normele de certificare sunt conform standardelor internationale NAUI. (Info utile NITROX)

www.naui.com

De la cursuri: Instructaj "confined water" - Primii pasi - Intrarea in apa prin "Pasul Uriasului"